Antiaging i estetska medicina

Estetska i antiaging medicina predstavlja granu medicine usmjerenu na istraživanje, pronalaženje i primjenu što manje invazivnih i neinvazivnih kozmetičkih tretmana u cilju postizanja što boljih efekata i zadovoljstva pacijenata svojim izgledom.

Ovo polje medicine više nije ograničeno samo na plastičnu hirurgiju i dermatologiju pošto se svaki dan pojavljuje sve više tretmana i metoda koji omogućavaju podmlađivanje i bolji izgled pacijenata. Rastući trend je da su estetski i antiaging tretmani svakodnevni i uobičajeni način očuvanja prirodnog i lijepog izgleda. Postoji izuzetno velik broj hirurških i nehirurških estetskih i antiaging procedura.

Korisne informacije

Za sva dodatna pitanja i nedoumice u vezi sa estetskom i antiaging medicinom, te dostupnim tretmanima u poliklinici Dr Fatić MEDICAL, zadužena je dr stom. ANĐELA FATIĆ, doktor stomatologie i sertifikovani ljekar estetske i antiaging medicine.

Kada treba početi sa estetskim tretmanima?

Za svakoga je to individualno, ali za početak, genetika igra veoma veliku ulogu u izgledu i kvalitetu kože, kao i mogućnost za uspješan poduhvat. Pritom, ne treba uzimati dobru genetiku zdravo za gotovo, već se aktivno brinuti o svojoj koži od same mladosti kako biste održali taj kvalitet koji ste naslijedili. Nikada nije prerano da se dođe na konsultacije kod doktora estetske medicine, kako bi se napravio plan i došlo do najboljeg rješenja.

Koje su preporuke za mladu kožu?

Za mlađu populaciju prije svega se preporučuje adekvatna njega lica, u koju spadaju blagi pilinzi, mezoterapija, PRP tretman i kvalitetna kozmetika. Mlada koža po pravilu nije previše zahtjevna, ali svakako je potrebno na vrieme započeti sa adekvatnom njegom jer iskustvo pokazuje da žene najčešće počinju sa anti – age njegom kada bore na njihovom licu postanu vidljive. Do tridetsete godine obnavljanje kože se odvija dosta brže, što osigurava njenu elastičnost i zdrav izgled. Nakon trideste procesi se usporavaju, usljed čega se smanjuje debljina dermisa, a kolagen i elastin se proizvode u manjim količinama što dovodi do prvih znakova starenja.